Brnčičeva ulica 31, 1231 Ljubljana – Črnuče – E-naslov: tkbm@tkbm.si – telefon: 059 073 600

SLO / EN

T.K.B.M.

O NAS

V tiskarni T.K.B.M. verjamemo, da je tiskarski izdelek sam po sebi le del celostne ponudbe. Kakovosten tisk se danes pričakuje od vsakega tiskarja. Pa dobite ob tem tudi rešitve in nasvete, ki jih zares potrebujete?

Že 30 let stremimo k razumevanju vaših ciljev, zato vam vedno poiščemo najučinkovitejše rešitve.

Nenehno investiramo v nove tehnologije, ki vam, naši stranki, zvišajo vrednost vsakega evra, namenjenega tisku. Vedno storimo vse mogoče za čim večjo uspešnost vašega tiskanega materiala ter čim manjšo količino časa in truda, ki ga morate vložiti v proces tiska. Kot tiskarna z najširšo ponudbo tiskarskih storitev v Sloveniji smo edini, kjer to ni le prazna obljuba.


Čas, ki ste ga potrebovali za usklajevanje z različnimi tiskarji, boste zdaj lahko namenili svojemu podjetju.

Svojega uspeha ne merimo samo po kakovosti tiska in širini ponudbe, temveč tudi po izvirnosti rešitev, ki jih ponujamo. Popolnoma obvladujemo vse vrste tiska, s svojim poznavanjem tiskarskih tehnologij pa že dolgo presegamo možnosti, ki so navedene v tehničnih podatkih tiskarskih strojev.

Izpod naših rok prihajajo vedno novi, ustvarjalni in edinstveni načini tiska, ki vašim oblikovalcem odpirajo do zdaj neslutene možnosti. Sposobni smo uresničiti tudi najzahtevnejše likovne zamisli, s katerimi bosta vaše podjetje ali izdelek izstopala iz množice.

V tiskarni T.K.B.M. nenehno namenjamo čas in sredstva za razvoj novih tiskarskih metod, ki vašim oblikovalcem omogočajo vse večjo svobodo izražanja.

S tiskarno T.K.B.M. ob svoji strani dobite praktične, preizkušene in edinstvene rešitve, ki odgovorijo na vaše vsakodnevne izzive. Izkoristite možnosti, ki vam jih ponujamo, in dobili boste partnerja, ki je predan vašemu uspehu.

 

Osnovni podatki

T.K.B.M., d.o.o
Brnčičeva ulica 31
SI-1231 Ljubljana Črnuče
tkbm@tkbm.si

Direktor: Tomaž Kopač
NovaKBM  SI56 0400 0027 6454 015
Sparkasse SI56 3400 0101 8599 886
Addiko SI56 3300 0000 0962 328
ID za DDV: SI73058033 
Matična številka: 5488516
Št. vložka: 1/12114/00, Temeljno sodišče Ljubljana
Osnovni kapital: 10.432,00 EUR

NAŠA ZGODBA

TISKARNA S PETIMI ZVEDZDAMI

Prijatelja Marjan Belec in Tomaž Kopač v začetku devetdesetih let odpreta podjetje za ozvočevanje prireditev. Posel je dober, termini pa polni za mesece vnaprej. Ker je ta vrsta dela omejena predvsem na vikende, jima po nekaj letih začne presedati – želita si, da bi delala še med tednom.

Njune želje se kmalu uresničijo, ko se na ulici skoraj zaletita v Aleša Hrovata, izkušenega offset tiskarja, ki ju že po nekaj kozarcih piva navduši za tiskarstvo. Odločijo se za partnerstvo in hrupno ozvočenje na prireditvah kmalu zamenjajo glasni tiskarski stroji v garaži Marjanove tete. Aleš prevzame offset tisk, Marjana prevzame tampo, Tomaž pa se posveti trženju in organizaciji.

V delu neizmerno uživajo in medse povabijo še enega tiskarskega navdušenca. Tomaž Pogačar, strokovnjak za sitotisk, se ne more dolgo upirati redkim prostim vikendom in neskončnim delavnikom ter kmalu postane četrti enakopravni partner. Skupaj z njegovim znanjem pa tiskarna T.K.B.M. svojim strankam že takrat lahko ponudi izjemno široko paleto tiskarskih storitev, združenih v enem podjetju.

Imeti vse storitve na enem mestu se izkaže za veliko prednost in naročila kar dežujejo. V podjetju manjka le še oddelek priprave za tisk. Sodelujejo z zunanjimi izvajalci, tekanje med njimi pa jih vse bolj utruja. Da bi tekaško progo skrajšali, prostor v zdaj že novem poslopju hitro rastočega podjetja ponudijo Primožu Urbančiču, ki tako postane peti solastniški partner tiskarne T.K.B.M.

Vsi skupaj se navdušujejo nad možnostmi, ki jih ponuja sodobni tisk, iz tiskarskih strojev pa znajo kmalu izvleči več, kot obljubljajo proizvajalci. Ne da bi se ozirali na minimalne zahteve trga, že ob prvem zaslužku vse investirajo v najnovejšo, vrhunsko tiskarsko tehnologijo. Ta poteza kmalu obrodi sadove in skupaj z naraščajočim povpraševanjem po njihovih edinstvenih storitvah raste tudi število zaposlenih. Zgodba, ki se nadaljuje še danes …

Tomaž KOPAČ
Direktor

tomaz.kopac@tkbm.si

Marjan BELEC (Belc)
Tehnični direktor

marjan.belec@tkbm.si

Aleš HROVAT (Oli)
Offset tisk in dodelava

ales.hrovat@tkbm.si

Tomaž POGAČAR (Pogi)
Sitotisk na tekstil

tomaz.pogacar@tkbm.si

Primož URBANČIČ (Urbi)
Priprava za tisk in digitalni tisk

primoz.urbancic@tkbm.si

Niste prepričani, katero vrsto storitve potrebujete?
Z veseljem vam bomo svetovali.

Ime in priimek: Tomaž Kopač
Nadimek: (zaradi njegove avtoritete se ga uporablja le na skrivaj)
Vodja oddelka: Direktor

Tomaž Kopač je živ dokaz, da nadarjen poslovnež ne potrebuje kravate – pulover popolnoma zadošča.

Tomaž cele dneve sestankuje, sklepa posle in se s strankami dogovarja za najzahtevnejše projekte. Ko se vrača s takšnih sestankov, v glavnem razmišlja, kako bi produkcijski ekipi na subtilen način razložil vse mogoče in nemogoče čarovnije, ki jih je obljubil strankam. Še preden se vrne v tiskarno, pa navadno ugotovi, da bo to sicer lahko razložil, vendar ne na subtilen način. Pogosto spregleda, da je konec tedna, in v pisarni ostane tudi čez vikend, včasih pa je tam tudi zanalašč.

Dobro se spozna na vse tiskarske tehnologije, vendar ga le redko najdemo za tiskarskim strojem. To pa še ne pomeni, da nikoli ne poprime za fizično delo – danes smo ga videli, kako je nesel neko škatlo.

Ime in priimek: Marjan Belec
Nadimek: Belc
Vodja oddelka: Tehnični direktor

Belc je tehnični čudak, ki se neprestano izobražuje in raziskuje najnovejše tiskarske tehnologije, tako da se z njim ni priporočljivo spuščati v razpravo o stvareh, ki jih dobro pozna.

Navodila za tiskarske stroje bere le z enim očesom, z drugim pa gleda v zrak in razmišlja, kako bi jih dopolnil. Sposoben je rešiti najzahtevnejše tehnične probleme, in kadar stvar zakomplicira do nezavesti, se ve, da je blizu rešitve. Naravni zakoni fizike zahtevajo, da silne količine misli, ki se nenehno kopičijo v njegovi glavi, iščejo najkrajšo pot ven. To je še najbolj opazno, ko odpre usta – večino časa pa je vseeno izredno prijazen.

Ne mara sonca in zdi se, da zaradi izredno visoke frekvence dobrih idej pri njem obstaja nenehna nevarnost pregrevanja možganov. Zato pogosto dela tudi ponoči – pravi, da takrat najlažje najde senco.

Ime in priimek: Aleš Hrovat
Nadimek: Oli
Vodja oddelka: Offset tisk in dodelava

Oli je po naravi bolj redkobeseden. Včasih uporabi tudi po dva stavka naenkrat, kar pa začuda popolnoma zadošča tudi v najkompleksnejših pogovorih. Morda bi ga kak psiholog označil za razcepljeno osebnost, saj kljub temu, da je zaprisežen praktik in realist, s svojimi stroji vedno znova ustvarja čudeže, vredne manjšega romanja.

Tehnologijo, s katero dela, pozna do zadnjega vijaka, njegove sposobnosti organizacije dela pa spominjajo na učinkovitost japonske avtomobilske industrije. Sumimo, da tu obstaja neka povezava, vendar o tem ne govori. Svoj prosti čas najraje preživlja doma, kjer rad postori to in ono, še posebno pozornost pa posveča vrtu. Pred kratkim je nasadil japonsko češpljo!

Ime in priimek: Tomaž Pogačar
Nadimek: Pogi
Vodja oddelka: Sitotisk na tekstil

Pogija nadvse bremeni, da teden nima osem delovnih dni. To jasno izraža s svojim značilnim mrkim izrazom na obrazu, ki pa se vedno razvedri, ko ga kdo prosi za pomoč.

Je velik inovator, kreativec, da ne rečemo – umetnik. Poln je unikatnih idej in le redko se vpraša, kako jih bo uresničil. To kot po čudežu vedno pride kar samo od sebe. V svojem oddelku vestno neguje izredno natančno urejen kaos in se uspešno upira vsakršni težnji k navideznemu redu, ki bi utegnil zmanjšati produktivnost. Vsako stvar, ki se je loti, spelje do konca – in v roku. Če je treba, najde tudi tisti osmi dan v tednu.

Redke proste trenutke si rad zapolni z dozo adrenalina. V svojem popolnem dnevu bi z motorjem osvojil kak gorski vrh, se na bordu pognal po snežnih strminah, spotoma pa pihnil še kakšnega zobatca.

Ime in priimek: Primož Urbančič
Nadimek: Urbi
Vodja oddelka: Priprava za tisk in digitalni tisk

Urbi daje vtis pravega računalniškega fanatika, vendar to domnevo vedno znova ovrže, ko s svojim računalnikom naredi tudi kaj koristnega.

V glavi ima vgrajen samo en komunikacijski kanal. Če ga obiščete v pisarni, ko dela kaj pomembnega, vas bo vedno zelo vljudno pozdravil – čez približno uro in pol, ko vas bo opazil. To neverjetno sposobnost koncentracije prekašata samo še njegova inovativnost in popolno obvladovanje programskih orodij.

Urbijev najljubši predmet v podjetju je njegova hrbtna žoga. Na njej presedi večino svojega delovnega časa ter lovi ravnotežje med željami strank in zahtevami tiska. Ceni svoje zdravje in prisega na antioksidante v prehrani, ki pa po njegovem najbolje delujejo, če se jih poplakne s šilcem domačega žganega.